Collectief

Lesetre Ed. en Cie

ID: 9962   URI: https://id.erfgoed.net/personen/9962


Erfgoedobjecten

Uitvoerder van

Heilig Hartbeeld

Dorpsstraat zonder nummer (Brecht)
Op het pleintje voor de Sint-Leonarduskerk staat op hardstenen sokkel met opschrift, een bronzen Heilig Hartbeeld van Simon Goossens.


Monument voor de gesneuvelde zeelieden

Tavernierkaai zonder nummer (Antwerpen)
Op het plein tussen het Loodswezen en de Schelde is een met gras begroeid, met ligusterhagen omheind vierkant plantsoen aangelegd met centraal een monument voor de gesneuvelde zeelieden uit beide Wereldoorlogen door Simon Goossens uit 1930.


Monument voor de gesneuvelden

Veltwijcklaan zonder nummer (Antwerpen)
Het monument werd in 1930 opgericht op initiatief van het gemeentebestuur, dat voor het ontwerp de Borgerhoutse beeldhouwer Baggen koos. Het monument in Ekeren is representatief voor zijn oeuvre.


Oorlogsmonument

Hoogstraat zonder nummer (Genk)
Op 29 september 1929 werd het oorlogsgedenkteken aan de Hoogstraat plechtig ingehuldigd. Het standbeeld met de voorstelling van een Heilig Hart met twee vredesengelen.


Oorlogsmonument Berlaar

Markt zonder nummer (Berlaar)
Arduinen gedenksteen met bronzen beeld en reliƫf, ter nagedachtenis van de gesneuvelden.


Parochiekerk Sint-Pieter met omringend kerkhof

Rink zonder nummer (Sint-Pieters-Leeuw)
Georiƫnteerde laatgotische kerk met bouwfases in de 15de eeuw, begin 16de eeuw, classicistische aanpassingen en uitbreidingen na 1783, gedeeltelijke heropbouw en restauratie in neogotische stijl in 1902-1904. Ommuurd kerkhof, 50 are, beplant in de jaren 1920 met platanen en zomerlinden nadat een oudere aanplanting grotendeels was gerooid. Links voor de kerk staat een Heilig Hartbeeld uit het interbellum.