Zomerzoektocht deel 1: een gemeenteschool in Ham

vrijdag 13 juni 2014

Gemeenteschool

Op 20 juni kregen we een bruikbaar antwoord van Sophie Anseeuw. Zij wist dat de gemeenteschool vroeger naast het gemeentehuis stond en dat beide gebouwen zijn afgebroken. Proficiat Sophie!

Het inventariseren van bouwkundig erfgoed begon in de jaren zestig. Ondertussen telt onze databank meer dan 81.000 fiches met gebouwen van allerlei soorten en maten. Een eerste vereiste is natuurlijk dat we weten of ze er nog staan. En waar.

Maar collega’s komen en gaan. Gemeenten fusioneerden, straatnamen wijzigden, oude gebouwen maakten plaats voor nieuwe. En de burger hij verbouwde voort.

En zo komen we aan een reeks "onbepaalde" fiches in onze inventarisdatabank: ondanks tekst en beeld, weet niemand in ons team deze panden meer te vinden.

Maar misschien kent u ze wel. Wie weet helpt u ons aan een adres of een locatie. Elke vrijdag een vraag, de hele zomer door. En hopelijk af en toe een antwoord.

Het zoekprentje van deze week is een gemeenteschool in het Limburgse Ham.

Weet u of dit pand er nog is?

Kent u het juiste adres?

Laat het ons weten via ons contactformulier.

De eerste met het juiste antwoord, zenden wij het M&L-Cahier over beeldhouwer Pieter Braecke toe.

Veel succes!

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.