Zomerzoektocht deel 11: een langgestrekte hoeve in Kinrooi

vrijdag 22 augustus 2014

Langgestrekte hoeve

De hoeve is gelokaliseerd, dankzij het opzoekwerk van onze collega's Vicky Wuyts en Bart Geyskens van de Afdeling Beheer. Hartelijk dank voor de hulp!

Limburg is op vlak van "onbepaalde" fiches in onze databank de trieste winnaar. Het zijn er veel, en ze blijken moeilijk.

De twee vorige vragen die we stelden over Limburg bleven immers onbeantwoord: zowel Villa Christiane als de vakwerkhoeves in Herk-de-Stad zijn nog steeds spoorloos.

Maar we proberen opnieuw.

Deze langgestrekte hoeve in Molenbeersel, een deelgemeente van Kinrooi, werd in 2005 gefotografeerd en geregistreerd in de Grootbroekstraat. Wij kunnen ze niet lokaliseren en weten niet of ze er nog staat.


Weet u wel het juiste adres van de hoeve op de foto?
Of is ze er niet meer?
En als de hoeve gesloopt is, waar stond ze dan?

De eerste die ons via dit formulier een overtuigend antwoord bezorgt, zenden wij het M&L-Cahier "In ander licht, over herbestemming van religieus erfgoed" toe.

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.