Informatie-avond in Ekeren over bouwkundig erfgoed en de acht voorlopig beschermde monumenten

vrijdag 24 april 2015

Villa Carlo

Op woensdag 29 april 2015 organiseert het Antwerpse district Ekeren een informatie-avond over de voorlopige bescherming van acht Ekerse monumenten.

De inventaris van het bouwkundig erfgoed die in 2011-2012 voor Ekeren werd gemaakt, vormde de basis voor het beschermingsvoorstel.

Van twee naar tien

Eind 2014 ondertekende minister Geert Bourgeois de voorlopige bescherming als monument van zeven woningen en een oorlogsmonument in Ekeren.

Deze selectie vormt een welkome aanvulling op de twee beschermde monumenten die Ekeren al rijk was, namelijk het Hof van Veltwijck en de Sint-Lambertuskerk.

Na de voorlopige bescherming van de acht nieuwe monumenten volgt in principe binnen het jaar en na openbaar onderzoek de definitieve bescherming.

Meer weten?

Wie geïnteresseerd is in het bouwkundig erfgoed in Ekeren kan terecht op een informatieavond op 29 april om 20 uur in 252 cc, het cultuurcentrum in Hof de Bist.

Erfgoedonderzoekers van de stad Antwerpen en van het agentschap Onroerend Erfgoed komen uitleg geven over de inventaris van het bouwkundig erfgoed, de selectie en de gevolgen van de beschermingen en het verdere verloop van de procedure.

Iedereen is welkom.

Wanneer: woensdag 29 april om 20 uur

Waar: 252 cc, Hof de Bist, Veltwijcklaan 252, Ekeren (Antwerpen)

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.