Herinventarisatie district Deurne in Antwerpen opgestart

vrijdag 19 juni 2015

Venneborglaan

Na de herinventarisatie van het district Ekeren in 2011-2012 en het pas uit de startblokken geschoten inventarisproject in Berendrecht en Zandvliet, komt nu het bouwkundig erfgoed van Deurne in het vizier.

Samenwerking

De herinventarisatie van de stad Antwerpen staat hoog op de agenda van het agentschap Onroerend Erfgoed. Focus op de 20ste-eeuwse architectuur combineren we met een intensieve samenwerking met stad en districten.

Terwijl de herinventarisatie van Berendrecht en Zandvliet door GUMA NV op volle toeren draait, zetten erfgoedonderzoekers van het agentschap Onroerend Erfgoed momenteel hun eerste stappen in het district Deurne.

Het hoe, wie en wat van de samenwerking tussen het agentschap, de stad en het district Deurne moet nog op papier worden gezet. Maar als proefproject wordt dit jaar al de buurt ten noorden van het Rivierenhof afgestapt, meer bepaald de wijk rond de Venneborglaan en de Ter Rivierenlaan. Die straten zijn een speeltuin voor liefhebbers van interbellumarchitectuur.

Meer weten?

Pas in 2016 zullen de eerste resultaten van de herinventarisatie van Deurne te vinden zijn op onze inventariswebsite. In tussentijd kunt u al eens kijken wat onze collega’s in de jaren 1990 selecteerden in Deurne: via deze link vindt u de volledig lijst.

Vragen, opmerkingen of suggesties kan u kwijt via het contactformulier of via inventaris@onroerendergoed.be

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.