Herinventarisatie bouwkundig erfgoed in Heverlee gestart

donderdag 16 juni 2016

Modernistische villa

De herinventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Heverlee, een deelgemeente van Leuven, is gestart. Voor dit project werken de stad Leuven en het agentschap Onroerend Erfgoed samen.

De herinventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Heverlee is nodig: met gegevens die grotendeels dateren uit de jaren 1970, is de huidige selectie van veertig relicten aan een grondige update toe.

De stad Leuven voorziet budget om het project uit te besteden aan een onderzoeksbureau. Om de opdracht optimaal voor te bereiden, gaat een team van onderzoekers van het agentschap en van de Stad Leuven op pad om de bebouwing straat per straat te screenen op haar erfgoedwaarde. De resultaten van het project kun je in de loop van 2017 verwachten in de inventarisdatabank van het agentschap. Hier alvast een voorproefje.

Cottage

Prins De Lignestraat

Landelijke stijl

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.