Scanproject archieffoto’s Oost-Vlaanderen

woensdag 20 juli 2016

Grote Markt Aalst

Deze zomer vult het agentschap Onroerend Erfgoed de inventariswebsite aan met duizenden archieffoto’s. Het originele beeldmateriaal van de inventaris van het bouwkundig erfgoed in Oost-Vlaanderen wordt gescand en gekoppeld aan de fiches in de online databank.

Inventarismedewerkers fotografeerden sinds de jaren 1970 het bouwkundig erfgoed langs Vlaamse wegen. Het archief van het agentschap Onroerend Erfgoed bewaart al die foto’s. Ze zijn van onschatbaar belang voor verbouwingen, restauraties, publicaties of nostalgische zielen.

Het beeldmateriaal van de provincies Vlaams-Brabant, Antwerpen en Limburg, en van de stad Gent werd al gescand en publiek toegankelijk gemaakt op de inventariswebsite. Deze zomer werken we verder in Oost-Vlaanderen.

Vier jobstudenten doorploegen de archiefdozen: ze gaan van Aalst over Aalter naar Assenede en Berlare, het alfabet af tot aan de letter G. Amina, Caitlin, Igor en Zoé scannen vlijtig, en zorgen meteen ook voor verwerking in de databank, zodat je de eerste resultaten al online kunt zien. Wie zin heeft kan de stad Aalst in zwart-wit aanschouwen.

We houden je op de hoogte van onze vorderingen. Met vragen, opmerkingen of bedenkingen kun je ons bereiken via het contactformulier of per mail op inventaris@onroerenderfgoed.be.

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.