Archieffoto's van Aalter en Assenede online

woensdag 10 augustus 2016

Sint-Godelieveschool Aalter-Brug

De hele zomer lang scannen jobstudenten archieffoto's voor de inventaris van het bouwkundig erfgoed. De foto's van Aalter en Assenede staan sinds deze week online.

Alle archiefffoto's van Aalst tot Gavere scannen: dat was het doel van het team jobstudenten dat deze zomer in het inventaristeam van het agentschap Onroerend Erfgoed werkt. Dat is alvast gelukt.

Het verwerken van het materiaal in de online inventaris is een tweede stap. Van Aalst zag u eerder al de resultaten.

Hof van Bassevelde

Sinds deze week zijn ook de foto's van Aalter en Assenede gekoppeld aan de inventarisfiches. Het materiaal van Aalter dateert uit de jaren 1980; het zwart-wit geeft een bijna nostalgisch beeld van een gemeente die sindsdien sterk is veranderd. De kleurenfoto's van Assenede werden genomen in 2004-2005. Het is één van de laatste gemeenten die nog helemaal analoog werd gefotografeerd.

We doen ons best om voor het einde van de week nog Beveren, Buggenhout, De Pinte, Deinze en Destelbergen beschikbaar te maken voor het publiek. Daarna beginnen de vier jobstudenten aan hun vakantie.

De rest van het gescande materiaal zie je in het najaar beetje bij beetje online verschijnen.

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.