Nieuwe gemeenten in de inventaris bouwkundig erfgoed

maandag 25 mei 2009

Het bouwkundig erfgoed van bijna alle Vlaamse gemeenten is in de inventaris van het bouwkundig erfgoed opgenomen. Voor 13 Oost- en West-Vlaamse gemeenten moet de inventarisatie echter nog verder afgewerkt worden.

Onlangs werd door de Oost-Vlaamse afdeling van het Agentschap R-O Vlaanderen de inventaris van Berlare afgerond. Het Agentschap R-O West-Vlaanderen stelde op haar beurt het materiaal voor de gemeente Harelbeke ter beschikking. Beide gemeenten worden momenteel ingevoerd. De teksten, het fotomateriaal en de GIS-laag zullen binnenkort online consulteerbaar zijn op inventaris.vioe.be.

Vlaams-Brabant, de eerste provincie die in de jaren 1970 werd geïnventariseerd, is prioritair voor wat betreft de herziening van de verouderde gegevens. In dat kader werd recent de gemeente Drogenbos opnieuw geïnventariseerd. Ook deze gegevens vindt u binnenkort hier online.

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.