Update datalagen onroerend erfgoed

dinsdag 27 juni 2017

Vanaf vandaag bieden we GIS-gebruikers negen nieuwe datalagen aan. Deze moet je vóór 1 augustus 2017 implementeren in je eigen werking. De oude bestanden zijn nadien niet meer raadpleegbaar.

Om onze erfgoedobjecten digitaal zichtbaar te maken, doen we al jaren beroep op GIS. Onze bestaande GIS-datalagen kregen een update, onder invloed van het nieuwe Onroerenderfgoeddecreet. Als gevolg van deze wijzigingen pasten we een aantal WMS en WFS services aanpassen. De achterliggende metadata van de services werden meer compatibel gemaakt met de richtlijnen van Inspire.

Maak je gebruik van de datalagen van onroerend erfgoed? Schakel dan zo snel mogelijk over op de nieuwe datalagen met de meest recente info. Je hebt hiervoor tot en met 1 augustus 2017 de tijd. De oude datalagen worden nadien verwijderd. Eind 2016 werd een eerste update van de datalagen uitgevoerd.

Haal de oude lagen weg en download de nieuwe datalagen hier:

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.