Erfgoed geeft je vleugels

donderdag 29 juni 2017

Onze tip voor een prettig begin van de vakantie? Dompel je onder in het Vlaamse luchtvaarterfgoed terwijl je wacht in die vertrekhal in Zaventem, Oostende of Deurne. De zomeruittocht staat voor de deur en voor velen betekent dat met het vliegtuig naar verre oorden voor zon, strand en een vleugje couleur locale. Wist je ook dat de drie bekendste luchthavens van Vlaanderen opgenomen zijn in de vastgesteld inventaris van het bouwkundig Erfgoed?

Blijf je lekker thuis? Ook dan kan je herinneringen ophalen aan ons luchtvaartverleden tijdens een heerlijke wandeling of fietstocht door het Vlaamse landschap. Op de meest onverwachte plekken vind je herinneringen aan ons luchtvaartverleden terug. In het landschap Blommerschot in Malle liet het verdwenen vliegveld zijn sporen na en in Maldegem getuigen de resten van een controletoren aan een lokaal vliegveld.

Heel wat vliegtuigerfgoed vind je terug in onze Inventaris van het Bouwkundig Erfgoed. Klik maar even op de linken of op onderstaande foto’s en geniet van ons grootse luchtvaartverhaal.

vliegveld Grimbergen

Domein Siberië

luchthavengebouw

Controletoren

Cuesta van het Waasland

Fliegerhorst Maldeghem

Vliegtuigloodsen

vml Vliegveld

vml militaire vliegschool

von Kaaimaninstituut

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.