Roodkapje woont in De Haan

vrijdag 7 juli 2017

Sprookjes bestaan! En vandaag op de Dag van het Sprookje vieren ze feest! Vlaanderen telt vele prachtige huizen waar de vertederende sprookjesromantiek van afdruipt en landschappen waar duivels en spoken in ronddwalen. Wij sloegen onze grote sprookjesinventaris er even op na …

Sprookjesfiguren hebben natuurlijk de gewoonte zich te verbergen maar toch hebben we het huisje van Roodkapje teruggevonden en de kabouters kiezen blijkbaar voor gezellige cottagevilla’s. We hebben zelfs een heus een heksenhuisje, een peperkoekenhuizeke én op de Hasseltse Heksenberg hielden deze toverkollen hun heksensabbat … Het is niet verwonderlijk dat de duizendjarige eik en de Duivelskuilen favoriete plekjes zijn voor geesten, witte wieven, heksen en dwergen. Voor het landhuis Missonne verwacht je toch Sneeuwwitje op een bankje? En volgens ons woont er in de krochten van het Gentse Gravensteen een draak.

Blader gerust door onze dikke toverinventaris of klik op onderstaande foto’s. Ongetwijfeld vind je nog verschillende sprookjesachtige gebouwen waar je fantasie je op sleeptouw neemt of landschappen en plaatsen waar spookverhalen en sprookjesfiguren je wachten.

Roodkapje en 't kaboutertje

Spookhuis

De Duivels

Villa Cortenshof

Spookkasteel Notax

Grote mouw

Villa Sprookje

Tuin Villa Sprookje

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.