Erfgoedlening ook voor vastgesteld bouwkundig erfgoed

maandag 11 september 2017

Verbouwingen hoeve Bornem

De Vlaamse overheid introduceert met de erfgoedlening een alternatieve financiële stimulans, naast de klassieke premies voor beschermd onroerend erfgoed.

De erfgoedlening is er voor restauratie-, renovatie- en herbestemmingswerken aan beschermd onroerend erfgoed, maar ook voor werken aan gebouwen opgenomen in de vastgestelde inventaris van het bouwkundig erfgoed.

Zowel particulieren als ondernemers, publieke entiteiten en openbare besturen kunnen een erfgoedlening aanvragen tegen een gunstige intrestvoet van 1%. Particulieren kunnen de erfgoedlening bovendien cumuleren met een erfgoedpremie voor beschermd onroerend erfgoed.

Participatiefonds Vlaanderen zal instaan voor de verwerking van de aanvragen en opvolging van de toegekende erfgoedleningen.

Meer weten?

Alle informatie over de aanvraag en de voorwaarden van de erfgoedlening voor beschermd onroerend erfgoed en vastgesteld bouwkundig erfgoed is te vinden op de website van het agentschap Onroerend Erfgoed.

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.