Adres of status fout? Meld het ons.

dinsdag 26 mei 2009

In de periode 2005-2008 actualiseerde het VIOE de administratieve gegevens van de Inventaris Bouwkundig Erfgoed. De 75.000 objecten in de inventaris werden zo goed mogelijk gecontroleerd op de juistheid van de administratieve gegevens. De focus lag op:

  • Status: welke gebouwen zijn sinds de opmaak van de inventaris gesloopt of vernietigd?
  • Adres: zijn de huidige straat- en huisnummergegevens correct?

De gegevens die dateerden uit de jaren 1970 en 1980 zijn stuk voor stuk ter plaatse gecontroleerd. Voor de inventarisaties vanaf 1990 is er hoofdzakelijk geconcentreerd op de relicten met onvolledige adresgegevens zoals ontbrekende of foutieve huisnummers. Op basis van deze gegevens is de GIS-laag van de Inventaris Bouwkundig Erfgoed opgemaakt.

Fout gezien?

Wij doen ons uiterste best om de informatie in de inventaris zo correct mogelijk aan te bieden. Het actualiseren van een dergelijke grote dataset is een immense inspanning die continu herhaald moet worden. Desondanks sluipen met de tijd onvermijdelijk opnieuw onvolkomenheden (door sloop, brand, hernummering) in de gegevens. Daarom is alle hulp welkom! Stoot je bij het raadplegen van de inventaris op gebouwen die ondertussen gesloopt of verdwenen zijn, of panden waarvan de straatnaam of het huisnummer niet meer kloppen, laat het ons dan weten via het contactformulier. Alvast bedankt!

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.