College van Mechelen

Tekst van Classicistisch herenhuis (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/42267)

Voormalig College van Mechelen(?). Groot en waardig Louis XVI-gebouw met drie verdiepingen uit het laatste kwart van de 18de eeuw. Voorgevel met arduinen bekleding; benedenverdieping verlevendigd met Franse voegen; pilasters in kolossale orde ritmeren de travee├źn op de bovenverdieping middentravee├źn bekroond met een driehoekig fronton met radvenster en tandlijst. Rechthoekige vensters met eenvoudige omlijsting; muurvakken verrijkt met festoenen en lamberkijnen. Gelijkvloerse verdieping verminkt door een recente winkelpui en lichtreclames.


Bron: Genicot L.F., Van Aerschot S., de Crombrugghe A., Sansen H. & Vanhove J. 1971: Inventaris van het cultuurbezit in Vlaanderen, Architectuur, Provincie Brabant, Arrondissement Leuven, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 1, Luik.
Auteurs:  de Crombrugghe, Anne, Genicot, Luc, Sansen, Hadewych, Van Aerschot, Suzanne, Vanhove, Jacqueline
Datum:


Je kan deze pagina citeren als: de Crombrugghe, Anne; Genicot, Luc; Sansen, Hadewych; Van Aerschot, Suzanne; Vanhove, Jacqueline: Classicistisch herenhuis [online], https://id.erfgoed.net/teksten/42267 (geraadpleegd op )