Hotel de Beuckelaer

Tekst van Hotel De Beukelaer (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5551)

Voormalig huis de Beuckelaer, gelegen in de Minderbroedersrui 17, maar momenteel deel uitmakend van het Archief en Museum voor het Vlaamse Cultuurleven (Minderbroedersstraat). Neoclassicistisch herenhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen met verhoogde dakverdieping, gebouwd circa 1850. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met enkelhuisopstand en middenrisaliet van drie traveeën, eindigend op een geleed kordon onder een kroonlijst met tandlijst op klossen. Begane grond onder een brede puilijst met getraliede vensters en een rechthoekige poort in een arduinen omlijsting. Rechthoekige bovenvensters in een verdiept veld met panelen op de borstweringen. Boven de kroonlijst een attiek met zoldervensters.


Bron: DE MUNCK-MANDERYCK M., DECONINCK-STEYAERT R. & PLOMTEUX G. met medewerking van LINTERS A. 1979: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 3nb, Brussel - Gent.
Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine
Datum:


Je kan deze pagina citeren als: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine: Hotel De Beukelaer [online], https://id.erfgoed.net/teksten/5551 (geraadpleegd op )