Kantoorgebouw

Tekst van Agence Maritime Internationale (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6175)

Kantoorgebouw van de "Agence Maritime Internationale". Hoekhuis van dertien traveeƫn en drie bouwlagen met natuurstenen lijstgevel in een eclectische stijl met barok-reminiscenties, daterend uit het eerste kwart van de 19de eeuw. Geaccentueerd zij- en middenrisaliet met respectievelijk driehoekig en gebogen fronton. Markante balkons op consoles op de tweede bouwlaag. Middenrisaliet op de begane grond met drie rondboogdeuren met getraliede bovenlichten; op de bovenverdieping vlakke Ionische pilasters tussen de vensters. In de zijtravee: met schijnvoegen belijnde begane grond en verdiepingen met rechthoekige vensters op lekdrempels. Aan de zijgevel een gelijkende ordonnantie.


Bron: DE MUNCK-MANDERYCK M., DECONINCK-STEYAERT R. & PLOMTEUX G. met medewerking van LINTERS A. 1979: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Stad Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 3nb, Brussel - Gent.
Auteurs:  Manderyck, Madeleine, Plomteux, Greet, Steyaert, Rita
Datum:


Je kan deze pagina citeren als: Manderyck, Madeleine; Plomteux, Greet; Steyaert, Rita: Agence Maritime Internationale [online], https://id.erfgoed.net/teksten/6175 (geraadpleegd op )