Bovengrondse Duitse bunker van de Eerste Wereldoorlog

Tekst van Bovengrondse Duitse bunker van de Eerste Wereldoorlog (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/79443)

Bovengrondse Duitse bunker van de Eerste Wereldoorlog, deel uitmakend van de eerste Duitse linie van de "Flandern II Stellung" op de heuvelrug Geluveld-Staden-Klerken. Betonconstructie op rechthoekig grondplan, aan de randen licht afgerond dak. Het beton werd aan de zuidwestkant gegoten tegen rijshout, zie onregelmatige structuur, aan de andere zijden tegen een houten bekisting. Opening in de zuidwestzijde.

Aan de noordoostkant, richel met eronder meerdere vensteropeningen. Binnenin twee ruimtes uitmondend in een gang, waar de vensteropeningen op uitgeven.

  • Inventarisatie van Relicten uit de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek (Provincie West-Vlaanderen, "Oorlog en Vrede in de Westhoek", en Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Afdeling Monumenten en Landschappen).

Bron: Missiaen H. & Vanneste P. met medewerking van Gherardts F. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, GemeenteĀ  Houthulst, Deelgemeenten Jonkershove, Klerken en Merkem, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL24, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs:  Missiaen, Halewijn, Vanneste, Pol
Datum:


Je kan deze pagina citeren als: Missiaen, Halewijn; Vanneste, Pol: Bovengrondse Duitse bunker van de Eerste Wereldoorlog [online], https://id.erfgoed.net/teksten/79443 (geraadpleegd op )