Schouwburgplaats

Beschrijving

Schouwburgplaats. Noordelijk deel van het oorspronkelijke Boudewijn Lippensstraatje, verbreed bij het slopen van de oude afspanning Sint-Barbara op de hoek met de huidige Marktstraat. Verkaveld door de gemeente met opgelegde bouwtrant in Vlaamse stijl naar plannen van de Gentse architect H. Vaerewijck-Suys. Vijf percelen in het midden van de verkaveling werden opgekocht door de familie De Lille die er een schouwburg liet bouwen met als doel een Vlaamse cultuurtempel op te richten. De percelen links en rechts werden in dezelfde periode in een gelijkaardige Vlaamse stijl bebouwd, onder meer nummer 7, café Schouwburg.

• NOTTEBOOM H., Kennismaking met Maldegem, Maldegem, 1986, p. 6-7.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen