Teksten van Vingerlingstraat

Vingerlingstraat (1979) ()

Tussen Schippersstraat en Leguit, in het verlengde van Oude Mansstraat. Genoemd naar een verdedigingswerk (vierde stadsuitbreiding) gelegen tussen Blauwbroek-, Korte Schipperskapel- en Vingerlingstraat. Banale enkelhuizen van twee à drie traveeën en drie bouwlagen waarvan enkele met oude kern, bepleisterde en beschilderde lijstgevels met rechthoekige muuropeningen, zeer vele houten puien (19de eeuw) wijzend op vroegere handelsfunctie.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine

Vingerlingstraat (1976) ()

Ligt in het verlengde van de Oude Mansstraat en valt op één huis na (hoekhuis Leguitstraat) buiten het behandelde terrein. Genoemd naar een verdedigingswerk gelegen tussen Blauwbroek-, Korte Schipperskapel- en Vingerlingstraten.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek