Geografisch thema

Heuntjesstraat

ID
10020
URI
https://id.erfgoed.net/themas/10020

Beschrijving

Straat vertrekkend aan het kruispunt van de Kruisweg, de Grote Leiestraat en de Vichtsesteenweg. Uitvalsweg naar Wortegem (Wortegem-Petegem, Oost-Vlaanderen). Begin van de straat met recht tracé, vanaf de Heuntjeshoek licht gebogen tracé; vertakking naar het noordoosten ter hoogte van de Reinstraat.

Aaneengesloten bebouwing in het begin van de straat, eenvoudige burgerwoningen uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Breedhuizen van rode baksteen, onder meer nummer 11 met vernieuwd schrijnwerk en nummer 15-23 verfraaid door het gebruik van granito, nummer 21 met behouden schrijnwerk. Tevens dieper in gelegen villa's. Landelijk straateinde met verschillende boerenarbeidershuizen, onder meer nummer 55 met vernieuwd schrijnwerk en hoeves.


Bron     : De Gunsch A. & De Leeuw S. met medewerking van Callens T. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Anzegem, Deelgemeenten Anzegem, Gijzelbrechtegem, Ingooigem, Kaster, Tiegem en Vichte, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL27, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie
Datum  :


Relaties

 • Omvat
  Arbeiderswoning

 • Omvat
  Boerenwoning met aansluitende stalvleugel

 • Omvat
  Hoeve

 • Omvat
  Hoeve met losse bestanddelen

 • Omvat
  Hoeve uit de 19de eeuw

 • Is deel van
  Anzegem


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Heuntjesstraat [online] https://id.erfgoed.net/themas/10020 (Geraadpleegd op )