Winterhoek

Beschrijving

Korte, doodlopende straat met bochtig tracé, vertrekkend van de Lange Winterstraat. Landelijke, nagenoeg onbebouwde straat met enkele hoeves, onder meer nummer 6, bestaande uit losstaande gewitte bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken; woonhuis met deels vernieuwd schrijnwerk en nummer 3, boerenarbeidershuis met 19de-eeuwse kern.

Bron     : De Gunsch A. & De Leeuw S. met medewerking van Callens T. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Anzegem, Deelgemeenten Anzegem, Gijzelbrechtegem, Ingooigem, Kaster, Tiegem en Vichte, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL27, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie