Geografisch thema

Klijtberg (Ingooigem)

ID
10069
URI
https://id.erfgoed.net/themas/10069

Beschrijving

Straat met bochtig tracé gelegen tussen de Ingooigemstraat en de Heirbaan. De oostzijde van de straat behoort tot het grondgebied van Ingooigem, de westzijde valt onder de gemeente Vichte.

Woonfunctie, de basisbebouwing klimt op tot in het eerste kwart van de 20ste eeuw en bestaat voornamelijk uit burgerwoningen met eenvoudige bakstenen lijstgevels, veelal met vernieuwd schrijnwerk, onder meer nummer 30-32 en nummer 36, dieper in gelegen ten opzichte van de rooilijn en met behouden glas-in-loodbovenlicht. Ook hoevebouw, met name nummer 4 bestaande uit woonhuis en schuur met laat 19de-eeuws uitzicht.


Bron     : De Gunsch A. & De Leeuw S. met medewerking van Callens T. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Anzegem, Deelgemeenten Anzegem, Gijzelbrechtegem, Ingooigem, Kaster, Tiegem en Vichte, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL27, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie
Datum  : 2006


Relaties

  • Omvat
    Burgerhuis

  • Is deel van
    Ingooigem

  • Is gerelateerd aan
    Klijtberg (Vichte)


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Klijtberg (Ingooigem) [online] https://id.erfgoed.net/themas/10069 (Geraadpleegd op 24-01-2021)