Klijtberg (Ingooigem)

Beschrijving

Straat met bochtig tracé gelegen tussen de Ingooigemstraat en de Heirbaan. De oostzijde van de straat behoort tot het grondgebied van Ingooigem, de westzijde valt onder de gemeente Vichte.

Woonfunctie, de basisbebouwing klimt op tot in het eerste kwart van de 20ste eeuw en bestaat voornamelijk uit burgerwoningen met eenvoudige bakstenen lijstgevels, veelal met vernieuwd schrijnwerk, onder meer nummer 30-32 en nummer 36, dieper in gelegen ten opzichte van de rooilijn en met behouden glas-in-loodbovenlicht. Ook hoevebouw, met name nummer 4 bestaande uit woonhuis en schuur met laat 19de-eeuws uitzicht.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie