Geografisch thema

Schellebellestraat

ID
10075
URI
https://id.erfgoed.net/themas/10075

Beschrijving

Straat vertrekkend aan het kruispunt met de Ingooigemplaats en -straat. Aanvankelijk recht tracé, maakt ter hoogte van een doodlopende vertakking een knik naar het oosten.
Woon- en zorgfunctie door de aanwezigheid van rusthuis zogenaamd "Wielant". Landelijk straateinde met enkele boerenarbeidershuizen en hoeves, onder meer nummer 13 en nummer 15, dieper in gelegen hoeve uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Zwaar gerestaureerd woonhuis met vernieuwd houtwerk; stal getypeerd door steunberen in westelijke zijpuntgevel. Kapel uit de tweede helft van de 20ste eeuw op de hoek met de Ingooigemstraat.


Bron: DE GUNSCH A. & DE LEEUW S. met medewerking van CALLENS T. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Anzegem, Deelgemeenten Anzegem, Gijzelbrechtegem, Ingooigem, Kaster, Tiegem en Vichte, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL27, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

 • Omvat
  Hoeve

 • Omvat
  Hoeve

 • Omvat
  Kapel van 1954 met gekandelaarde lindes

 • Omvat
  Wegkapel

 • Is deel van
  Ingooigem


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Schellebellestraat [online], https://id.erfgoed.net/themas/10075 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.