Stijn Streuvelsstraat

Beschrijving

Straat met recht tracé, vertrekkend aan het kruispunt met de Ingooigemplaats en de Pastoor Verrieststraat en lopend tot in Tiegem (Anzegem). Straat met woon- en industriële functie, vestigingsplaats van het bedrijf zogenaamd "Balcaen".

De basisbebouwing klimt op tot in de tweede helft van de 19de eeuw en bestaat voornamelijk uit vrijstaande burgerwoningen, onder meer nummer 9, aan de straat afgezet door laag bakstenen muurtje met ijzeren hekwerk en getypeerd door ronde erker met balkon voorzien van buisleuning. Tevens locatie van het geboortehuis van Stijn Streuvels (nummer 25), thans ingericht als museum.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie