Kerkdreef

Beschrijving

Straat, gelegen in het centrum van de gemeente vertrekkend vanuit de Vichteplaats. Recht tracé, ter hoogte van nummer 40 knik naar het noordwesten. Enkel de noordzijde van de straat is bebouwd. Zuidzijde en deel van de noordzijde afgezoomd door eeuwenoude geknotte eiken, waarvan sommige een ouderdom hebben van 350 jaar.

Woonfunctie, de basisbebouwing bestaat uit burgerhuizen met eenvoudige lijstgevels. Breedhuizen uit de eerste helft van de 20ste eeuw van twee à drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldaken, onder meer nummer 8, beschilderde baksteenbouw met vernieuwd schrijnwerk, nummer 14 en nummer 52.

Ook enkele villa's en hoeves, met name nummer 40 met aangepast woonhuis. Vestigingsplaats van de vrije basisschool (nummer 4). Nummer 32 als restant van voormalige industriële activiteit, thans herbestemd als woning, rechthoekige muuropeningen met metalen schrijnwerk.

Straateinde, oostzijde bepaald door het park van kasteel Beukenhof. Toegang tot het domein gemarkeerd door bakstenen pijlers en ijzeren hek.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie