Molendreef

Beschrijving

Straat met recht tracé, lopend van de Harelbekestraat tot aan de Beekstraat. De basisbebouwing klimt op tot in het eerste kwart van de 20ste eeuw en bestaat voornamelijk uit arbeiders- en burgerwoningen.

Eenvoudige bakstenen lijstgevels van twee à vier traveeën en twee bouwlagen veelal met vernieuwd schrijnwerk, onder meer nummer 15, nummer 26, nummer 32-34, nummer 42, nummer 46-52 en nummer 56-62. Nummer 20, diephuis met gecementeerde trapgevel. Tegenover de Populierenlaan klein kapelletje uit het derde kwart van de 20ste eeuw toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw. Westzijde van de straat, weinig bebouwd, voornamelijk met recente woningen.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie