Olekenbosstraat

Beschrijving

Straat met bochtig tracé, lopende van de Beukenhofstraat naar Deerlijk. Enkel de oostzijde van de straat behoort tot het grondgebied van de gemeente. Straat met woonfunctie, zie verschillende burgerwoningen, daarnaast ook enkele hoeves. Tevens vestigingsplaats van enkele fabriekjes.

Nummer 5, hoeve gelegen in straatje loodrecht op de hoofdstraat ingeplant. Woonhuis ten westen, voorheen met beraapte erfgevel, bewaard houtwerk.
Straateinde met verschillende kleine fabrieken, onder meer op de hoek met de Lendedreef, verschillende beuken van gele baksteen onder sheddaken en nummer 25, dieperin gelegen gebouw van rode baksteen onder plat dak.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie