Geografisch thema

Otegemstraat

ID
10142
URI
https://id.erfgoed.net/themas/10142

Beschrijving

Straat gelegen in het zuiden van de gemeente, lopend van de Peter Benoitstraat tot aan het kruispunt van de Albrecht Rodenbachstraat en de Abeelstraat. Verschillende vertakkingen, één naar het zuidoosten, lopend tot aan de Pareelstraat en één naar het zuidwesten, lopend tot aan de Snoekstraat.

Oostzijde van de vertakking naar het zuiden getypeerd door eenheidsbebouwing, burgerhuizen van twee à drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldaken. Veelal vernieuwd schrijnwerk en/of aangepaste muuropeningen. Tevens ook eenheidsbebouwing in kort doodlopend straatje loodrecht op dit deel van de straat ingeplant. Verder voornamelijk landelijke bebouwing met verschillende hoeves, onder meer nummer 2, sterk verbouwd geheel.


Bron     : De Gunsch A. & De Leeuw S. met medewerking van Callens T. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Anzegem, Deelgemeenten Anzegem, Gijzelbrechtegem, Ingooigem, Kaster, Tiegem en Vichte, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL27, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie
Datum  : 2006


Relaties

 • Omvat
  Arbeiderswoning

 • Omvat
  Arbeiderswoning met stalvleugel

 • Omvat
  Hoeve

 • Is deel van
  Vichte


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Otegemstraat [online] https://id.erfgoed.net/themas/10142 (Geraadpleegd op 25-02-2021)