Pieter Busschaertstraat

Beschrijving

Korte straat met recht tracé, gelegen tussen de Oudenaardestraat en de Hoekstraat. Straat met woonfunctie, deels gelegen binnen het industriegebied van de gemeente.

De basisbebouwing bestaat uit (half) vrijstaande burger- en arbeidershuizen, opklimmend tot in het eerste kwart van de 20ste eeuw. Eenvoudige bakstenen lijstgevels van twee à drie traveeën en één à twee bouwlagen, veelal met vernieuwde vensters, onder meer nummer 7, arbeidershuis samengesteld uit een voormalig diephuis en een breedhuis onder sheddak, nummer 9 en nummer 13. Nummer 17, laag dubbelhuisje met aflijnende fries.

Tevens verschillende bedrijfsgebouwen, onder meer zonder nummer met schermgevel van rode baksteen waarachter verschillende beuken onder sheddaken, bewaarde geriemde bakstenen schoorsteen. Verder ook fabriekje van gele baksteen, eveneens met achtergelegen beuken onder sheddaken.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie