Aardenburgkalseide

Beschrijving

Leidt van het centrum van Maldegem (Noordstraat) naar Aardenburg. Aan de grens met Eede, gemeente Sluis-Aardenburg in Nederland, ijzeren grenspaal nummer 348 van 1843, in 1989 vervangen door de hergebruikte grenspaal nummer 310 uit Zelzate die verwijderd werd voor de verbreding van het Kanaal Gent-Terneuzen. De steenweg werd aangelegd in 1808 als rechttrekking van de Oude Aardenburgseweg. In 1970 rechtgetrokken als de N 410 en voorzien van een nieuwe brug over het Schipdonkkanaal en het Leopoldkanaal, ter hoogte van de wijk Strobrugge, aan de Nederlandse grens.

• VAN MALDEGHEM, Maldegemse straat- en plaatsnamen, Maldegems Erfgoed, deel II, Maldegem, 1980, p. 11.
  • VAN VOOREN G., Op verkenning door het grensgebied Strobrugge, Eede, Middelburg, Helle, Sint-Kruis, in Heemkundige bijdragen uit het Meetjesland, III, 3, 1989, p. 105-111.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen