Biezenstraat

Beschrijving

Van Koningin Elisabethlaan naar Klaverstraat. Bij aanleg van straat, vastgelegd bij Koninklijk Besluit van 5 oktober 1903, zogenaamd naar de aanwezige biezen (soort van oevergewas). Op de Marcus Gerardskaart (1562) is de volledig ommuurde straat opgetekend in een buurt met vrij landelijk karakter; op Poppkaart (1865) gaat straat verloren in niet bebouwd land. Heden uitsluitend bewoning.

Rechte, gekasseide straat. Vrij uniforme bebouwing van enerzijds historiserende woningen, soms met neobarokinslag, afwisselend bestaande uit lijst- en trap- gevels: nummer 6 van 1913, nummer 8, nummer 12 van 1907, nummer 14 van 1905, nummer 18 van 1910, nummer 20 van 1912, nummer 22 van 1911 en nummer 24 van 1923 naar ontwerp van architect M. Roelandt (Turnhout); anderzijds kleine flatgebouwen (drie bouwlagen) uit jaren 1970-1980.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nr. 294/1905, nr. 216/1907, nr. 169/1910, nr. 243/1911, nr. 485/1912, nr. 233/1913, nr. 669/1923.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia