Schuttersstraat

Beschrijving

Van Jan Bonin- naar Hugo Losschaertstraat. Oorspronkelijk zogenaamd "Bachten Schermers"; huidige benaming verwijst net als voorheen naar de voormalige nabijheid van de schuttersgilde zogenaamd "Oudhof", tot circa 1870 gelegen aan de Sint-Jorisstraat ter hoogte van huidige nummers 69-71. Straat sinds de eerste helft van de 19de eeuw haast volledig ingenomen door het klooster van de zusters van de Karmel (nummers 7-9). Korte, rechte straat met gekasseid wegdek. Bebouwing aan de westzijde ingenomen door vermeld klooster met kapel en door de 16de- tot 17de-eeuwse zijgevel van het huis Jan Boninstraat nummer 33.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 32/1846.
  • RYCKAERT M., Historische Stedenatlas van België, Brussel, 1991, p. 199.