Geografisch thema

Kersenboomstraat

ID
10268
URI
https://id.erfgoed.net/themas/10268

Beschrijving

Van Langestraat naar Verbrand Nieuwland. Zogenaamd naar het huis "De Kersenboom", op de zuidoostelijke hoek met de Langestraat, door Marcus Gerards (1562) weergegeven met een traptoren. Verder verloop van straat met aan de west- en oostzijde muren van tuinen horend bij de hoekpanden aan de Langestraat en het Verbrand Nieuwland. Vanouds straat met recht tracé. Kasseibestrating. Op de hoek grenssteen. Westzijde ingenomen door zijgevel van hoekpand nummer 55 bij de Langestraat. Oostzijde ingenomen door eenvoudige lijstgevels uit de 19de eeuw en de eerste helft van de 20ste eeuw van twee traveeën en twee à drie bouwlagen.


Bron: GILTÉ S., VANWALLEGHEM A. & VAN VLAENDEREN P. 2004: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Brugge, Middeleeuwse stadsuitbreiding, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 18nb Noord, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Kersenboomstraat [online], https://id.erfgoed.net/themas/10268 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.