Bargeweg

Beschrijving

Van Katelijnestraat naar het Vestibuleplein op het kanaaleiland. Zogenaamd naar de toenmalige barge, een trekschuit, die tussen 1623 en 1838 de verbinding tussen Brugge en Gent verzorgde en aanlegde ter hoogte van het Bargehuis zie Katelijnestraat nr. 160. Geasfalteerde straat, aangelegd in 1979-1980 als verbinding met het toenmalige eiland tussen de oude en nieuwe kanaalarm van het kanaal Brugge-Gent. Loopt aan zuidzijde parallel aan de nieuwe arm en over de oude arm van het Kanaal Brugge-Gent.

• PAUWELS J. (ed.), Een brug naar Brugge 2002, in Waterspiegel, III, extra nr. 11 juli 2002.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia