Gevangenisstraat

Beschrijving

Van Pandreitje naar Park. Zogenaamd naar de voormalige gevangenis "'t Pand" (1689-1995) zie Pandreitje. Rechte en zeer korte gekasseide straat. Sinds 2000, zuidoostzijde gedomineerd door nieuwbouwcomplex met ondergrondse parking, winkelcentrum en appartementen naar ontwerp van architecten Haverhals-Heylen (Antwerpen). Uniforme bebouwing van één breedhuis van oorspronkelijk vijf traveeën en twee bouwlagen onder één schilddak uit de 19de eeuw doch later gesplitst in drie afzonderlijke woningen; nummer 1 met verankerde bakstenen lijstgevel, nummer 3 bepleisterd en beschilderd; zijgevel van nummer 1 herbouwd als gekanteelde gevel in neostijl, meegaand met hoekpand Pandreitje nummer 8.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia