Professor Dr. J. Sebrechtsstraat

Beschrijving

Van Begijnenvest naar Oostmeers. Voorheen een voormalige toegangsweg naar het Begijnhof, eventueel aangeduid als het "Koegat". Verbreding en straataanleg circa 1890 ten behoeve van een nieuw gasthuis gebouwd op de voormalige blekerijgronden van het Begijnhof; toen gekend als "Gasthuisstraat", huidige naam van 1948 als hulde aan Professor Dr. J. Sebrechts (1885-1948) die er verschillende jaren had gewerkt.
Rechte, geasfalteerde straat aan zuidzijde gedomineerd door zogenaamd "Minnewaterkliniek", aan noordzijde door tuinmuur en ingangspoort van het klooster van het Begijnhof.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia