Brezendedreef

Beschrijving

Met eiken afgezoomde straat in de wijk Donk, in het westen van de gemeente aan de grens met Sijsele, West-Vlaanderen, tot 1981 gekasseid. De oude plaats Donk werd onder impuls van pastoor De Swaef in 1877 een parochie met een eigen parochiekerk, toegewijd aan Sint-Jozef. De Brezendedreef loopt van de Donkstraat noordwaarts naar Moerkerke in West-Vlaanderen. Zogenaamd naar het Hof van Brezende (nummer 10), een oude omwalde hoeve aan de westkant van de straat, thans volledig gerenoveerd en vernieuwd, oorspronkelijk was er sprake van een kasteel, reeds in de 15de eeuw werd een geplunderd kasteel vermeld, en een hoeve.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen