Geraard Mercatorstraat

Beschrijving

De Geraard Mercatorstraat is gelegen in de Meerhemwijk. De meeste straten vertonen een zelfde vrij monotoon beeld van identieke straatwanden bestaande uit ééngezinswoningen met drie bouwlagen van twee traveeën onder doorlopende of iets verspringende kroonlijst. Risalieten en het gebruik van verschillend getinte baksteen verbreken enigszins de eentonigheid. Varianten in de vensteropeningen.
De Mercatorstraat bevat eerder middelgrote burgerhuizen met neoclassicistisch getinte, witbepleisterde rijhuizen (nummer 19-53, 22-34) en fraaie bakstenen gevels in een art-nouveau- of art-decogetinte stijl.