Zesde Linieplein

Beschrijving

Kaal, geasfalteerd dorpsplein (thans parking) aan kruising van volgende invalswegen: ten oosten Hemmestraat; ten westen, Molenstraat; ten noorden en ten zuiden, Ramskapellestraat; gedomineerd door Sint-Laurentiuskerk met lindenrij en haag als enige groenvoorziening. Omringende, neutrale wederopbouwarchitectuur van kort na de Eerste Wereldoorlog. Ten noordoosten, klein sierparkje met Heilig Hartbeeld van 1929, ter nagedachtenis van gesneuvelden in 1914-'18.

Bron: DELEPIERE A.-M. & LION M. met medewerking van HUYS M. 1982: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Veurne, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 8n, Brussel - Gent.
Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi