U-vormige straat, parallel lopend en verbonden met de Twaalf Apostelenstraat, aangelegd na de oprichting van het Groot Begijnhof in 1595. Korte verbindingsgedeelten met de Twaalf Apostelenstraat, op de even zijde ingenomen door kleine rijhuizen met 19de-eeuwse gevel, enkelhuisopstand en twee bouwlagen onder zadeldak (nummers 2-4 en 26-32). Nummer 6: diephuis van twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen). Deels heropgemetste tuitgevel met muurvlechtingen; rechthoekig bovenvenster en zoldervenster, laatstgenoemde met zandstenen dorpels. Verbouwde begane grond.
Parallel straatgedeelte met de Twaalf Apostelenstraat op de linkerzijde in de 16de eeuw ingenomen door de zogenaamde "Cleine Celle" of "Bethléem" van de celle- of grauwzusters. Heden bebouwd met achterhuizen van de Twaalf Apostelenstraat, verbonden door een deels witgekalkte muur met poorten. Slechts één typisch rondboogdeurtje met zandstenen rechtstanden, imposten, consolesluitsteen en nisje bleef bewaard.
Oorspronkelijk straatbeeld grotendeels behouden op de rechterzijde (nummers 8-24): begijnenhuizen, opklimmend tot de 17de eeuw, met voortuintjes en voorgebouwtjes van de straat afgesloten door een lange eertijds witgekalkte bakstenen muur heden deels gerestaureerd en deels heropgemetst met korfboogvormig (nummer 8), rechthoekig (nummers 16 en 20) of rondboogvormig deurtje (nummers 10, 12 en 14), bekroond met nisje. Nummers 10 en 14 met zandstenen imposten en sluitsteen, nummer 12 in zandstenen omlijsting.