Boulevard

Beschrijving

De weg verbindt de Markegemse Steenweg in een bocht van 90° met de Statiestraat. De huidige aanleg dateert van 1865 wanneer burgemeester Opsomer (1813-1891) het vroegere "Kleyn wegelken" en het "Zesbunder wegelken" tot de zogenaamde 'Wandelingen' of Boulevards, afgezoomd met linden en beuken, omvormt. Het tweede deel, richting Statieweg paalt aan de tuinmuur van zijn toenmalige eigendom (zie Statiestraat nummer 16).
Enkel bebouwing met woonhuizen in het eerste deel vertrekkend vanaf de Markegemse Steenweg. Het tweede deel, tot aan de Statiestraat is een aarden weg enkel toegankelijk voor fietsers en voetgangers. De noordkant wordt afgesloten door de tuinhekken en -muur van het huis Statiestraat nummer 16.

• BEKAERT E., De roede van Tielt. Als straten gaan...praten, 2005, p. 25-26.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien