Vennestraat (Wakken)

Beschrijving

Korte, licht bochtige weg vanaf de Wakkensesteenweg en die tot aan de Volderstraat de grens vormt met Wakken en daar onder dezelfde naam verder noordwaarts loopt. Staat in het landboek van Oeselgem door Jean-Baptiste van Huffel (1770) vermeld als "straete scheedende Ousselghem ende Wacken". De naam verwijst naar verluidt naar de zompige grond die deze kant van Oeselgem kenmerkt. Op de Ferrariskaart (1770-1778) afgebeeld als dreef. De Atlas der Buurtwegen (circa 1846) geeft weinig tot geen bebouwing weer lang deze straat. De Vandermaelenkaart (circa 1850) vermeldt een thans verdwenen kapel, de "Kaere Chap.", op de zuidelijke hoek met de Volderstraat.

• TAELMAN L., De roede van Tielt. Als straten gaan... praten, 2005, p. 113.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien