Korteweg

Beschrijving

Kort, bochtig straatje tussen de Oeselgemstraat en de Molenstraat. Vóór de aanleg van de Oeselgemstraat (circa 1904-1905) liep het straatje als het "Vennestraetken" (vermeld in 1651) tot aan de Zandstraat en lag wellicht in venig gebied. Deze straat is heden opgesplitst in de Korteweg en een deel van de Wullaertsstraat.

Woonstraat met basisbebouwing bestaande uit enkele lage huizen uit de loop van de 19de en de 20ste eeuw. Nummers 1 en 11 eventueel met oudere kern zie vlechtingen in de linkerzijgevels.

• DESMET J., De roede van Tielt. Als straten gaan...praten, 2005, p. 260.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia; Vranckx, Martien