Garenstraat

Beschrijving

Vroeger ook Gellinckstraatje genoemd. Smalle straat van de Stationsstraat met een rechte hoek leidend naar de Raamstraat. Deels bebouwd met typische arbeidershuisjes uit het einde van de 19de eeuw (nummer 55-59 van 1870) en begin 20ste eeuw. De linker straatwand tot in de bocht, voorheen behorend tot het huis Stationsstraat nummer 59-61, wordt thans bepaald door een rij interbellumwoningen met voortuintjes en een laag halfrond hoekpand met grote garagepoorten onder betonnen luifel, verkaveld in 1935 en 1936 door de Naamloze Maatschappij "L'Immobilière interprovinciale" van Brussel.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen