Brugstraat

Beschrijving

Eén van de oudste straten van de stad, die de Markt met de Dender verbindt. Dalend straatniveau. Lijstgevels uit de 19de - begin 20ste eeuw met verspringende kroonlijsthoogte; enkele oude kernen onder meer nummers 28, 29. Enkele eenvoudige bepleisterde en beschilderde lijstgevels met twee à drie traveeën, drie bouwlagen en rechthoekige muuropeningen uit de 19de eeuw (nummers 3, 13, 19, 25); veelal vernieuwde winkelpuien naast behoudenswaardige met neoclassicistische inslag uit 19de eeuw (nummers 6, 13, 19, 25). Toenemend aantal banale "invularchitectuur" na afbraak van de panden; neiging tot schaalvergroting (voornamelijk in de breedte).

Auteurs :  d'Huyvetter, Clio, de Longie, Bea, Eeman, Michèle