Teksten van Jean d'Ardennelaan

https://id.erfgoed.net/themas/10625

Jean d'Ardennelaan ()

Doodlopende rechte laan, vertrekkende van La Potinière (Parc Royal) die de westelijke as doorheen de Concessie vormt. Tegenhanger van de Normandiëlaan die de oostelijke as vormt. Door J. Stübben ingevoegd in het aanlegplan van 1910. Gelegen tussen de (historische) verkavelingsblokken 7, 8, 10b, 10a, 8a en 11 op het voormalig grondgebied van Klemskerke. Recht wegtracé met respect voor het duinenreliëf. Vlak oostelijk gedeelte, voorbij kruispunt met Van Maerlantlaan oplopend tot het bewaarde duinenlandschap met zijn typische duinenvegetatie. Betonnen straatelement met straatnaambord.

  • Herwaarderingsplan Concessie De Haan, Kleio en Mino, 2011.

Auteurs:  Vanwalleghem, Aagje
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Je kan deze tekst citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Jean d'Ardennelaan [online], https://id.erfgoed.net/teksten/141653 (geraadpleegd op ).


Jean d'Ardennelaan ()

Rechte, doodlopende westas, tegenhanger van Normandiëlaan aan de oostzijde van het tennisveld, door J. Stübben ingevoegd in het aanlegplan van 1910; ten oosten, recht en vlak, middenin tot klein plein verruimd gedeelte; na het kruispunt met de Van Maerlantlaan oplopend tot het bewaarde duin, en aldaar voorzien van recentere bebouwing.


Bron: DELEPIERE A.-M., HUYS M. & KERRINCKX H. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente De Haan, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL9, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs:  Huys, Martine
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Je kan deze tekst citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Jean d'Ardennelaan [online], https://id.erfgoed.net/teksten/112347 (geraadpleegd op ).