Teksten van Normandiëlaan

Normandiëlaan ()

Belangrijke brede laan die, vertrekkende van La Potinière (Parc Royal) de oostelijke as doorheen de Concessie vormt tot aan het pleintje gevormd door de tweesprong Bretoense Laan/ Prinses Astridlaan. Tegenhanger van de Jean d'Ardennelaan die de westelijke as vormt. Door J. Stübben ingevoegd in het aanlegplan van 1910. Deels gelegen op het voormalig grondgebied van Klemskerke en deels op het voormalig grondgebied van Vlissegem. De straat wordt onder meer gekenmerkt door betonnen straatelement met straatnaambord.

• Herwaarderingsplan Concessie De Haan, Kleio en Mino, 2011.

Auteurs:  Vanwalleghem, Aagje

Normandiëlaan ()

Belangrijke brede, haakse west-oostas vertrekkend vanuit Tennis en uitlopend op een pleintje bij de tweesprong van de Bretoense Laan en Prinses Astridlaan.

Auteurs:  Huys, Martine