Muidepoort

Beschrijving

Eerder kleinschalig straatbeeld: verschillende rijhuizen, nummer 52, 56-58,69-71, 110 van twee bouwlagen met bepleisterde lijstgevel voorzien van eenvoudige of omlijste rechthoekige vensters, misschien opklimmend tot eind achttiende eeuw. Voorts enkele negentiende-eeuwse rijhuizen met oorspronkelijk bepleisterde lijstgevels met omlijste vensters; van twee en een halve bouwlaag, nummer 62-64, 77-79, 85-87, 91-95, 101-103, of van drie bouwlagen nummer 35-37, 43-47, 72-76, 90-106, nummer 74-76 met geglazuurd parement. Eveneens beeldbepalende huizengroep in baksteenstijl uit einde van de jaren 1930: nummer 53-67.

• Kadasterarchief Oost-Vlaanderen, mutatieschetsen Gent.