Breestraat

Beschrijving

Uitvalsweg met gebogen tracé lopende van het gehucht Molenhoek naar het gehucht Belgiek. Het deel tussen de Vichtesteenweg en de brug over de autosnelweg E 17 maakte oorspronkelijk deel uit van de huidige Vichtestraat, voorheen Harelbekestraat zie Atlas der Buurtwegen (1849). Het noordelijke deel (tot E 17) werd aangelegd in het begin van de jaren 1970.

De straat vormt gedeeltelijk de westelijke grens van de industriezone Deerlijk-Waregem. Geconcentreerde bebouwing rond het gehucht Belgiek met onder meer wijkschooltje, nummers 65-67. Voorts sterk verspreide bebouwing onder meer verbouwde hoeve, nummer 20. Op het einde van de straat elektriciteitskabine gedateerd "1941".

• TACK L., Een studie van het Deerlijkse wegennet tussen 1950 en 2000 (dl. I), in Derlike, nr. 1, 2001, p. 20.

Auteurs: De Gunsch, Ann